Hexagon – rower przyszłości Krossa

Rower Kross Hexagon to nowoczesny jednoślad, przeznaczony dla pasjonatów aktywnego spędzania wolnego czasu. Dzięki optymalnej konstrukcji i nowoczesnemu zawieszeniu, doskonale sprawdza się on na każdej trasie, niezależnie od jej charakterystyki i specyfiki.

Konstrukcja roweru

Rowery Kross to rozwiązania dostosowane do konkretnych oczekiwań, stawianych przez określone grupy rowerzystów. W przypadku marki Hexagon, mamy do czynienia przede wszystkim z pasjonatami, którzy nie boją się spędzić nawet kilkunastu godzin dziennie za kierownicą swojego jednośladu.

Sprzyja temu odpowiednia konstrukcja. dzięki której można stabilnie utrzymać się nawet na nierównej powierzchni. Ponadto rower został wyposażony w 24 biegi, co oznacza, że może on w sposób płynny przemieszczać się po zróżnicowanym terenie, niezależnie od stopnia jego nachylenia.

Bezpieczeństwo i komfort

Podobnie jak w rowerach Kross Moon, również i w przypadku wersji Hexagon twórcy postawili na bezpieczeństwo i wygodę jazdy. Świadczą o tym chociażby trwałe hamulce tarczowe, które zapewniają optymalne parametry hamowania nawet przy dużych prędkościach. Specyficzny materiał wykorzystany w konstrukcji hamulców, zużywa się w sposób równomierny, co rzecz jasna przedkłada się na taki sam docisk w każdych warunkach.

Jazda na modelu Hexagon to również jazda komfortowa. Widać to chociażby na przykładzie konstrukcji jednośladu, w której zaimplementowano amortyzator z blokadą skoku. Dzięki temu silne drgania skutecznie zostają wytłumione, co ma znaczenie dla ostatecznego komfortu jazdy. Oczywiście zastosowany amortyzator sam pochłania część przenoszonych przez ramę drgań, co ma znaczenie dla ogólnej wytrzymałości roweru i poszczególnych jego komponentów.

Podsumowując, nowa generacja rowerów Kross – Hexagon, to rozwiązanie optymalne dla turystów i pasjonatów kolarstwa na zróżnicowanym terenie. Dzięki nim, jazda staje się bezpieczniejsza, wygodniejsza i bardziej dynamiczna. Nawet, jeśli mamy na myśli zróżnicowane i skomplikowane trasy.

Więcej dowiesz się na: https://sklep.biker-house.pl/rowery/rowery-kross.html