Oczyść swój organizm z toksyn!

To oczywiste, że każdy z nas chce, by jego organizm był zdrowy, pełen sił witalnych oraz pozbawiony wszelkich niekorzystnych dla niego substancji. Dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu jest detoksykacja go, a jedną z najpopularniejszych metod jest detoks sokami.
Witaminy zawarte w odpowiednio dobranych sokach wypłukują z naszego organizmu toksyny. Najlepiej jest przeprowadzić go latem z uwagi na to, że wtedy znajdziemy mnóstwo świeżych warzyw oraz owoców. Można go oczywiście przeprowadzić także na przykład wiosną.
Detoks trwa tydzień, a polega on dokładnie na tym, iż zastępujemy wszystkie pięć posiłków sokami, najlepiej świeżo wyciśniętymi. Pamiętajmy, by nie dodawać do naszych soków żadnego cukru lub innych słodzików! Aby dieta była skuteczna, musimy znać zasady.
Zamiast śniadanie wypijamy wodę z dodatkiem soku z cytryny. Na kolejne posiłki sięgamy po soki wyciśnięte z różnych owoców. Jako obiad oraz na kolejne popołudniowe posiłki należy pić soki wyciśnięte warzyw, ponieważ nie zawierają one duo cukrów, które nie są nam już potem potrzebne. Można dodać do nich również na przykład pieprz lub tymianek albo inne zioła, które pomagają w oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych toksyn.
Poza tym, co zostało powiedziane wyżej, powinniśmy jeszcze pić zwykłą wodę oraz różnego rodzaju herbatki ziołowe, które mają różne, przyjazne dla naszego organizmu właściwości.
Wartość odżywcza soków jest podobna do warzyw czy owoców, z których je sporządzamy. Zawierają one naprawdę mnóstwo dobrych minerałów i witamin, jak najbardziej dla nas korzystnych.
Wydaje się że taka detoksykacja ma same zalety, jednak zanim zdecydujemy się ją u siebie przeprowadzić, pamiętajmy by najpierw skonsultować się z dietetykiem oraz lekarzem, który zbada nas i stwierdzi, czy detoks nie zaszkodzi nam zamiast pomóc.

Dowiedz się więcej na: https://naturacoldpress.pl